Autorijschool Gijs van Maaswaal

You are here:   Home > Autorijopleiding
top
Page
Menu
News

Autorijopleiding

Op weg naar je rijbewijs

Wanneer je rijlessen gaat nemen kom je in de praktijk van het autorijden. Tegenover deze praktijk staat de theorie. Daarom is het handig om voor je begint aan de praktijk, al aan je theorie te beginnen. Dat wil niet zeggen dat je al theorie-examen gedaan moet hebben voor je daadwerkelijk kan gaan lessen. Het is wel aan te raden hier toch al (wanneer je 17 bent) mee te beginnen. De kennis die je opdoet tijdens het theorie leren, kun je dan gelijk toepassen in de praktijk.

De praktijkopleiding bestaat uit 3 fasen:

  • Voertuigbediening: In deze fase leer je om te gaan met de auto. Hierbij kun je denken aan het leren sturen, (vlot) wegrijden, schakelen en het uitvoeren van bijzondere verrichtingen.
  • Verkeersgedrag: Bij verkeersgedrag draait het om de toepassing van de ‘spelregels’ en het omgaan met het verkeer.
  • Verkeersbeheersing: De laatste fase bestaat uit het zelfstandig rijden, omgaan met moeilijke omstandigheden en het voorbereiden van het examen.

Soms lopen deze fasen door elkaar. Vanaf de eerste les wordt geprobeerd verkeersinzicht bij te brengen.

Wanneer je op ongeveer 75% van je opleiding zit, raden we je aan om een Tussentijdse Toets te nemen. Hierdoor raak je al bekend met de manier van examen afnemen én wanneer je de bijzondere verrichtingen naar behoren uitvoert, hoef je die niet meer tijdens het examen te doen. Het voordeel hiervan is, dat je je dan volledig kan richten op verkeersdeelneming. De bijzondere verrichtingen, die elke les weer vrij veel tijd vergen, hoef je dan niet meer te doen. Wij kunnen de Tussentijdse Toets aanbieden voor slechts € 180,-.

 

« prev top next »
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login